Auto delen

Wat zijn de voordelen van auto delen?

We willen dat je zelf een eerlijk oordeel vormt over auto delen. We hebben daarom de voor- en nadelen op een rijtje gezet van het gebruik van een deelauto ten opzichte van het bezit van een eigen auto.

De voordelen op een rij

Goed voor het milieu
Zo'n deelauto wordt door meerdere mensen per dag gebruikt en staat dus heel weinig stil. Dat is beter voor het milieu dan dat jouw eigen auto bijna de hele dag stil staat.

Minder auto's in de straat
Doordat meerdere mensen 1 auto gebruiken, zijn er minder auto's nodig. Dat scheelt parkeerruimte, waardoor er meer ruimte in de straat komt voor andere dingen. Recreatieve voorzieningen of groenstroken bijvoorbeeld. En daar wordt elke straat natuurlijk mooier van!

Geen gedoe
De aanbieder van de deelauto regelt alle rompslomp die het autobezit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het (periodieke) onderhoud, pechhulp, tanken en het wassen & zuigen. Maar er is voor de gebruiker ook geen sprake van wegenbelasting, bijtelling of verzekering. Heel gemakkelijk dus!

Het is goedkoper dan autobezit
Als je gaat auto delen, betaal je alleen nog maar voor de momenten dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Dus geen torenhoge vaste kosten per maand voor de verzekering, wegenbelasting en pechhulp, maar alleen de variabele kosten voor het deelautogebruik. Auto delen is vrijwel altijd goedkoper dan autobezit als je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt.

Stabiliteit in de kosten
Op het moment dat het jou financieel goed uitkomt, kun je je saldo opwaarderen. Dus geen onvoorziene kosten meer voor dure reparaties of onderhoud. En je bent ook gelijk af van die hoge investering als je een auto koopt.

Wij staan altijd voor je klaar
Als je vragen hebt, kun je ons bellen. Als de auto niet werkt zoals het zou moeten, kun je ons ook bellen. Als iemand anders schade veroorzaakt aan de deelauto of je rijdt zelf ergens tegenaan, kun je ons ook bellen. En als je ons wilt vertellen dat je tevreden bent over onze deelautoformule, dan mag je natuurlijk ook altijd bellen.

Meer weten?

We hebben natuurlijk geprobeerd zoveel mogelijk voordelen op een rijtje te zetten. Lees gerust verder om erachter te komen hoe auto delen werkt of neem contact op als je nog vragen hebt. Ben je net als wij enthousiast geworden over de deelauto's? Meld je dan gelijk aan via de button hieronder.

Hoe het werkt

Nieuwsgierig hoe auto delen werkt? We vertellen je graag meer over het gebruiken van onze deelauto's.

Lees verder

Even bellen?

Bel ons gerust als het niet helemaal duidelijk is. We denken graag met je mee en helpen je gerust op weg!

Contact

Enthousiast?

Je bent van harte welkom als autodeler bij Stapp.in! Meld je hier aan:

Aanmelden