Auto delen

Wat is Stapp.in?

Een beter milieu en besparen op autokosten

Auto’s staan gemiddeld 23 uur per dag stil…

Daaruit mag geconcludeerd worden dat autobezit erg kostbaar is in verhouding tot autogebruik.

Over Stapp.in

Stapp.in is ontstaan vanuit de drijfveer om actief bij te dragen aan de verbetering van het milieu. Om ons heen zien we dat er een groeiende belangstelling is voor het verlagen van de CO2-uitstoot. Stapp.in daagt mensen uit om zelf geen auto aan te schaffen, maar alleen een auto te gebruiken als je er een nodig hebt.

Innoveren, besparen en reduceren

Deze onbalans is zowel maatschappelijk als bedrijfseconomisch een probleem. Hierdoor ontstaan nieuwe mobiliteitsbehoeften. Autodelen (Stapp.in) en car pooling, initiatieven die zich richten op zowel de zakelijke als de particuliere autorijder, staan in de schijnwerpers en laten een groot groeipotentieel zien. Dit samen met het gegeven dat de penetratie van smart phones in westerse landen meer dan 80% bedraagt, vraagt om nieuwe en innovatieve technologieën.

Goedkoop en efficiënt

Stapp.in is dankzij de lokale focus per gebied altijd bij jou in de buurt. Zo kun je goedkoop, snel en efficiënt auto rijden in een auto die bij jouw behoefte past.

Stapp.in is een autodeelconcept: zoveel auto als je nodig hebt!

Stapp.in is in 2014 opgericht door autobedrijf Brandsen in Barneveld, en is ontstaan vanuit de gedachte dat autogebruik in veel gevallen slimmer is dan autobezit. De gedachte achter Stapp.in is daarom eenvoudig: wel de lusten, niet de lasten. Je gebruikt een auto, mobiliteit, wanneer het nodig is. Daarmee is je (tweede) auto overbodig, omdat je via Stapp.in auto’s deelt. Het concept is bedoeld voor stedelijke gebieden, echt voor álle inwoners.

Auto om de hoek

In de gebieden waar Stapp.in actief is, staat in diverse wijken op een parkeerplaats een Stapp.in deelauto klaar voor gebruik. Het werkt heel simpel: even reserveren via de app, en rijden maar!
Je betaalt een klein bedrag per uur voor het gebruik, omdat de vaste lasten van de auto door andere gebruikers (jouw buren) worden gecompenseerd.