Auto delen

Hoe werkt auto delen?

Weet je niet zeker of auto delen iets voor jou is? Grote kans van wel! Hieronder hebben we in een paar punten uitgewerkt hoe auto delen werkt.

Wat je moet weten over auto delen

Bij jou in de buurt
Er staan duizenden deelauto's in Nederland, dus de kans is heel groot dat er ook één bij jou in de buurt staat. Je hoeft dus niet naar ons toe te komen om de auto op te halen, want hij staat al voor je deur!

Alles via de app
Als je een deelauto wilt gebruiken, download je eerst de app. Via de app kun je álles regelen om de deelauto's te gebruiken, zoals het openen & sluiten van de auto en het betalen van je rit.
Als je geen smartphone hebt, dan kun je de deelauto's natuurlijk ook gebruiken. Je opent & sluit de auto dan met een pasje in plaats van via de app.

Reserveren van de deelauto
Je wilt natuurlijk zeker weten dat de auto ook echt voor je klaar staat als je hem nodig hebt. Daarom reserveer je de auto vooraf via de app, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt de deelauto op elk moment reserveren, of dat nou een maand of een minuut van tevoren is.

Starten & rijden
Als je bij de auto staat op de starttijd van je reservering, dan kun je via je app de auto openen. Het starten van de auto gaat via de startknop of met de dummysleutel die in de middenconsole ligt. Goed om te weten: alleen jij kunt met de auto rijden omdat jij met jouw telefoon met een geldige reservering de auto hebt geopend.

Tanken & schoonmaak
Wij zorgen dat de tank minstens voor een kwart gevuld is en dat de auto altijd netjes en schoon is. Als je de auto niet schoon genoeg vindt, dan kun je dat direct melden nadat je de auto hebt geopend.

Schades & ongevallen
Veroorzaakt iemand anders of jijzelf schade aan de deelauto? Direct nadat je de auto hebt geopend kun je foto's toevoegen van de schade. Je ziet dan ook meteen foto's van schades die andere gebruikers al hebben gemeld.
Als je onverhoopt betrokken raakt bij een ongeval, dan willen wij dat zo snel mogelijk weten. We proberen dan samen de beste oplossing te zoeken om uit deze nare situatie te komen.

Meer weten?

We hebben geprobeerd zo duidelijk mogelijk te vertellen hoe auto delen werkt. Lees gerust nog even verder als het nog niet duidelijk is. Ben je net als wij enthousiast geworden over auto delen? Meld je dan gelijk aan via de button hieronder.

De voordelen

Nu weet hoe auto delen werkt, vertellen we je graag meer over de voordelen. Een deelauto gebruiken is namelijk best wel makkelijk, als je het vergelijkt met een eigen auto.

Lees verder

De verschillen

We hebben in dit artikel uitgelegd wat een deelauto is. Je vindt hier ook een lijstje met verschillen tussen het gebruik van een deelauto en het bezit van een eigen auto.

Lees verder

Enthousiast?

Je bent van harte welkom als autodeler bij Stapp.in! Alleen even de app downloaden en de rest wijst zich vanzelf.

Aanmelden